Hokeh.... weekend sudah mari... meh le try resipi simplest kat blog nih...
Terubuk masin Sarawak ni selalunya org goreng kan... tp pernah terbaca, ada yg stim a.k.a kukus... teringin nk rasa camne, so last week try le buat... hmmmm... nyummm... sedap... rasa lain la dr yg goreng.. i loikkeee.... sehat pun sehat sbb tak yah pakai minyak...sesuai pd yg nk diet tp nk mkn ikan masin...
Senang je jalan cerita die... ikan masin terubuk tu dibasuh, then hiris nipis bwg putih, bwg merah, halia dan cili padi. Tabur separuh bhn2 hirisan atas pinggan, sebagai alas ikan,then letak ikan atas bhn2 td... then tabur yg sebahagian lagi tu atas ikan. Sebelum distim, aku sprinkle sket atas ikan tu dgn limau nipis... pergghhh.. makan dgn nasi panas.... sodap! Sile le mencoba... ada rasa masin, masam, pedas... wallahhhh!!!
No comments:
Post a Comment